Studenter bryr sig

12 månader ago Elmer Lidström Kommentarer inaktiverade för Studenter bryr sig

Årets Musikhjälpen avslutades under gårdagen och svenska folket samlade under en veckas tid in över 50 miljoner kronor. Studenter på högskolan i Jönköping bidrog till insamlingen genom eventet Radio K bryr sig som utskottet Radio K arrangerade. Under 24 timmar sändes liveradio, konserter och livepodd, allt för ett gott ändamål.

Temat för årets musikhjälpen var ”sex är inte ett vapen” och värdstaden var Västerås. Studentradion på Högskolan har som tradition att i samband med Musikhjälpen göra ett liknande event för att samla in pengar. Under hösten har utskottet planerat de olika delarna av eventet.

– Vi försökte vara ute i god tid med planeringen för att kunna göra ett så attraktivt event som möjligt, säger Leila Mehmedovic, ordförande för Radio K.

Eventet utgår från konceptet med 24 timmars livesändning av radio via sajten Twitch, men Leila säger att det även händer saker runtom studion.

– I år hade vi konserter, en livepodd, tävlingar, lotterier, auktioner, försäljning av mat, FIFA turnering och en självförsvarskurs.

Temat för årets musikhjälpen följer med som en genomgående röd tråd för eventen, även om inte alla aktiviteter speglar temat.

– Vi har försökt att skapa aktiviteter som drar folk och på så sätt bidra till att folk skänker pengar. Temat är viktigt för oss och det följer med under dygnet genom en föreläsning av kvinnojouren och en självförsvarskurs. Även studenter som sänt radio har diskuterat temat och hur de berör deras liv.

Efter 24 timmar av sändning landade bössan på nästan 65 000 kronor, vilket samlades in av studenter och sponsorer. Ännu har inte alla pengar kommit in då några sponsorer ska skicka in pengarna i efterhand.

– Vi är otroligt tacksamma till alla som har kommit förbi och bidragit på något sätt. Oavsett om man har skänkt pengar direkt till bössan, köpt en kaffe eller auktionerat ut något så visar detta att vi studenter faktiskt kan bidra, trots att vi lever på en tajt budget.

Live In Color – Radio K bryr sig
Elmer Lidström