LOKALT SPORT 

Andreas Brännström lämnar J-Södra

J-södras tränare Andreas Brännström lämnar efter att laget misslyckats med att kvalificera sig till Allsvenskan. Andreas Brännström var besviken på budgeten för nästa säsong och valde därav att lämna klubben.

Efter smällen och misslyckandet med att kvala sig upp till Allsvenskan mot Kalmar FF kommer nu nästa smäll för J-Södra. Deras tränare Andreas Brännström väljer att lämna sitt uppdrag på grund av att ”klubbens sportsliga budget för 2021 inte överensstämmer med hans förväntningar”, enligt Mats Tidstrand som är ordförande för J-Södra. Anledningen till att budgeten ser ut som den gör beror delvis på att klubben misslyckades med att kvalificera sig för Allsvenskan och som för många andra klubbar råder det också en stor osäkerhet på grund av den pågående pandemin. Mats menar också att på grund av detta så råder det fortsatta frågetecken angående både publik- och marknadsförutsättningar.

– Det finns inte så mycket mer att säga. Vi står inför ett tufft läge där vi ansvarsfullt och kontrollerat måste anpassa oss till alla frågetecken inför nästa säsong. Utifrån det perspektivet står vi i ett läge där vi måste vara väldigt försiktiga budgetmässigt. I dialog utifrån det ser vi att det kommande året som Andreas hade förhoppningar om blir lite annorlunda. Vi respekterar det och utifrån de premisserna har vi hittat en överenskommelse med Andreas önskemål, säger Mats i en intervju med Fotbollskanalen.

Andreas Brännström tog över som tränare för J-Södra under sommaren 2018 och lyckades rädda klubben från nedflyttning den säsongen. I både säsongen 2019 och 2020 lyckades han föra klubben till två topplaceringar i Superettan. Andreas har under säsongen visat intresse för klubben Västerås SK enligt uppgifter till JP/JNytt men han ska även ha kopplats ihop med Örgryte enligt GP.

Elis Calrsson

Related posts