LOKALT PÅ CAMPUS 

Möt Studentkårens nya projektledare

Kevin Blomqvist är 23 år gammal och kommer från Jönköping. Han har studerat till fritidslärare med inriktning idrott vid Jönköping University, där han även var engagerad i pedagogikstudenternas studiesociala utskott Pedsex Park. Kevin ska nu ta över rollen som projektledare på högskolans Studentkår efter Elmer Lidström. 

Att vara projektledare på Studentkåren innebär främst att planera och genomföra olika event för alla studenter på högskolan. Det kan handla om evenemang på Valborg, Festive Friday eller högskolans inspark. Det krävs mycket organisering för att få allt att gå hand i hand med de inblandade parterna. En vanlig dag innefattar möten med olika personer på högskolan, om allt från säkerhet till sponsorer. I många frågor kommer Kevin jobba nära Agust Kroon, som är chef på studentklubben Akademien och en del av Studentkåren. Deras samarbete är viktigt för studentlivet, inte minst under insparken och när de studiesociala utskotten anordnar event där. Allt detta är något som går via Studentkåren, och därmed Kevin.

Kevin skickade in sin ansökan med sitt CV och personliga brev under höstens ansökningsperiod och därefter gå på intervju. Nästa steg i processen var att medverka på ett styrelsemöte där han fick föra sin talan och förklara varför just han skulle bli nästa projektledare och vad han kunnat bidra med. Efter det röstade styrelsen om vem de ville ta in, denna gången blev det Kevin.

Kevin tar officiellt över rollen efter Elmer Lidström den 1 januari 2022. Det är först då som han får ta allt ansvar och ska axla rollen på egen hand. Elmer kommer dock finnas till hand under Kevins första månad för att stötta och lära upp.

”Det känns kanon att ta över efter Elmer. Men jag har stora skor fylla för han har gjort ett väldigt bra jobb.”

Kevin har höga förväntningar och stora mål med att börja jobba som projektledare. Han berättar hur han vill bidra till att skapa en ännu bättre inspark och göra allt bättre för studenterna. Allt handlar om att hela tiden toppa tidigare år och utveckla evenemangen ännu mer.

Trots att Kevin inte blivit officiellt tillsatt ännu så är han redan engagerad och en del av planeringen för kommande event, där ett av dem är vårinsparken som äger rum i mitten på januari. 

– Jag tycker det är kul att få vara delaktig redan nu och snart få se vårinsparken bli av. Det känns otroligt spännande att gå från att själv vara student till att engagera mig för andra studenter i en större utsträckning, avslutar Kevin Blomqvist.

Related posts