KULTUR LOKALT PÅ CAMPUS 

Rekordstort engagemang för Radio K Bryr Sig

För en vecka sedan startade Musikhjälpen sitt årliga engagemang för att upplysa och samla in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Några som engagerade sig lite extra var Radio K, ett utskott på Jönköping University, som arrangerade evenemanget ”Radio K Bryr Sig x Jönköpings Student Union” för att bidra och samla in pengar till årets ändamål ”en värld utan barnarbete”.

Klockan 10 förra tisdagen började studenterna från Jönköping University direktsända från en glasbur på campusområdet. Publiken kunde både följa sändningen direkt på plats och hemifrån och dynget innehöll många olika aktiviteter som intervjuer, tävlingar och auktioner. Bredvid glasburen arrangerade olika föreningar och utskott från Jönköping University ett julmarknadsområde och hade lotterier, aktiviteter och sålde fika för att samla in pengar till bössan. På kvällen anordnades livemusik, musikquiz och stand up på Studentkårens egna kafé Rio som lockade till sig en fullsatt publik. 

Direktsändningen höll på i 24 timmar och de 12 medlemmarna i Radio K turades om att vara inne i glasburen. Ordförande i Radio K, Hannah Ostrander, berättar att förväntningarna har varit höga inför det här året då förra årets event blev nedskalat på grund av pandemin. Målet med insamlingen var att samla ihop över 60 000 kronor och inte nog med att de lyckades att slå målet, så lyckades de även slå alla tidigare års rekord. 
– Vi är otroligt glada över årets engagemang, både från andra studenter och utskott men även från externa aktörer och sponsorer. Vi lyckades samla in 67 861 kr vilket är det mesta vi någonsin har samlat in. Det var ett rekordår helt enkelt, säger Hannah Ostrander.

Radio Ks ordförande Hannah Ostrander delar med sig av sina tankar kring årets upplaga av Radio K Bryr Sig

Related posts