Nyheter Resor 

Ingen tillit till Jönköpings bussar

Idag uppmuntras alla till att resa mer klimatvänligt, bland annat genom att resa kollektivt. Men Jönköpings Länstrafik har fått en del kritik gällande deras bussar. Det går inte att veta när de kommer och går, om de kommer över huvud taget.  

Anna Svensson tar bussen regelbundet till och från skolan. Hon berättar att busschauffören ibland väljer att inte stanna vid vissa busshållplatser och att det har hänt ett flertal gånger. Det är tydligen en vanlig händelse både för henne och hennes vänner. Ibland kan busschauffören ignorera fem personer vid busshållplatsen, som då måste stå och vänta upp till 15 minuter på nästa buss.

”Har jag någonstans jag måste vara vid en specifik tid kan jag inte alltid lita på att bussen tar mig dit i tid. Hade jag haft bil hade jag nog tagit den i stället. Det är tråkigt att jag inte kan lita på bussarna längre”, säger Svensson.

Även sena busstider har blivit allt vanligare. Förseningarna rör sig mellan 1–20 minuter men uppdateras regelbundet i Jönköpings Länstrafik-appen: JLT Nya. Men tiderna förändras allt efter som, det går inte att veta när bussarna egentligen kommer. Tvärtom kan bussen köra i väg tidigare än förväntat, upp till fem minuter. Det går alltså inte att veta när bussen kommer att åka.

”Jag gillar att vara tidig till busshållplatsen, ändå kan jag se bussen köra i väg trots att det är fem minuter tidigare än den egentligen ska gå. Å andra sidan kan det hända att den inte kommer alls, trots att det står att den kommer”, säger Svensson.

Related posts