Krönika Nyheter 

Uppföljaren till Avatar släpps efter 13 år

Intervju med Erik Johansson

Det var 13 år sedan den första succéfilmen Avatar hade premiär. Nu har uppföljaren Avatar: The way of water släppts, men kritikerna är inte nöjda.

Filmhistoriens mest inkomstbringande film har efter fem år äntligen släppt sin efterlängtade uppföljare. Det är den andra filmen i Avatar-serien av fyra ryktade filmer på gång. Uppföljaren skulle ursprungligen ha släppts 2015 men på grund av en lång fördröjning som senare blev längre under pandemin utsågs filmen senare att släppas 2022.

– Jag vaknade tidigt för att vara säker på att jag kunde säkra biljetter till premiären, säger Erik Johansson som väntar i biografen för att se den nya filmen. – Att säga att jag har höga förväntningar skulle vara en underdrift. Jag är fett taggad.

Men de förväntningarna verkar inte ha uppnåtts åtminstone inte av kritikerna. Avatar 2 beskrivs som ett spektakel som är visuellt makalöst, men ifrågasätts om det ens kan räknas som en film. Den tråkiga och tama berättelsen lämnar tittaren med en önskan om mer. En filmkritiker från Storbritannien beskriver filmen som en dyr reklam för sin tredje film.

Trots att uppföljaren redan har slagit flera filmhistoriska rekord måste filmen tjäna minst 2 miljarder för att komma till vinst, och i Kina ser man en underväldigande box office på endast cirka 57 miljoner.

– Den var väl okej, säger Erik Johansson efter att ha sett den tre timmar långa filmen. – Den var väl inte riktigt som jag hade förväntat mig. Jag hade hoppats på mer nu när man ändå har väntat ett decennium.

Related posts