Trots ny tränare på J-Södras tränarbänk blev det återigen förlust, laget har nu åtta raka matcher utan vinst. Med åtta matcher kvar och bara målskillnad från att placera sig på negativ kvalplats går laget en svår höst till mötes.

Stadsparksvallen inför J-Södras ångestmöte med Helsingborgs IF i augusti. Bild: Philip Bergfeldt

Det kaosartade fotbollsåret 2023 fortsätter för Jönköpings Södra, efter en stark start av säsongen har resultaten och prestationerna dalat efter sommaruppehållet. Klubben tillsatte nyligen en tillförordnad klubbchef efter att ha varit utan en sedan mars. Bara dagar innan det meddelade klubben även att de har tillsatt en ny huvudtränare i spanjoren Óscar García Rodrígues. Efter att tidigare ha varit assisterande tränare i klubben tar han nu över huvudansvaret efter sparkade Andrés Garcia.

Måndagens 1-2 förlust på Stadsparksvallen mot Landskrona BoIS var Óscar García Rodrígues första match och förlust, men den tredje i följd för laget. Matchen avgjordes efter dryga timmen spelad, men det matchavgörande målet är det som blivit den stora snackisen efter matchen då det förekom en misstänkt offsidesituation i samband med målet. García Rodrígues var försiktigt positiv till prestationen efter matchen och är övertygad om att laget kommer klara sig kvar i landets näst högsta serie. Han var samtidigt tydlig med vad han tyckte i intervjun med sändande Discovery Plus:

Jag skrev inte reglerna men den är väldigt tydlig. Vi kan inte fokusera på misstagen. Men hade vi inte haft den situationen är jag säker på att matchen hade slutat annorlunda.

Den svaga perioden efter sommaruppehållet har resulterat i att laget med åtta omgångar kvar placerar sig på en tolfte plats, på samma poäng som AFC Eskilstuna som ligger på negativ kvalplats.

Related Post