I den fullsatta kammaren gjorde pjäsen Pappan stor succé på Kulturhuset Spira i Jönköping. ”Både publiken och de medverkande var väldigt nöjda” säger Mats Fäldt, Pressansvarig Kulturhuset Spira.

Pjäsen behandlar ämnet demens och skildrar en dement pappa som flyttar in hos sin dotter när sjukdomen blir ett faktum. I huvudrollen som André finns skådespelaren Philip Zandén som har en lång karriär bakom sig med flera teateruppsättningar och film- och tv-produktioner. Föreställningen Pappan är den första föreställningen Zandén medverkar i på Kulturhuset Spira. För regi och scenografi står Stefan Metz och Alex Tarragüel, som tillsammans har gjort ett flertal produktioner.

Bild: Lars Kroon

Inför föreställningens premiär har förväntningarna och intresset varit stort.

– Vi hoppades naturligtvis på mycket publik och positiv respons. Det har funnits ett stort intresse för föreställningen ända sedan vi gick ut med den offentligt, och många hade köpt biljetter tidigt. Dessutom är det en pjäs som många känner till eftersom den är förlagan till filmen The Father, som fick flera Oscars häromåret. Att vi har ett känt namn, Philip Zandén, i huvudrollen har nog också varit positivt, säger Mats Fäldt, Pressansvarig Kulturhuset Spira.

På premiären var omkring 270 personer på plats i den fullsatta kammaren. Den positiva responsen har även fortsatt efter premiären.

– Både publiken och de medverkande var väldigt nöjda. Dessutom har många i publiken hört av sig med beröm till skådespelarna och det blev väldigt fina recensioner i media, säger Mats Fäldt.

I en månad framåt fortsätter Pappan att spelas på Spiras teaterscen.

Related Post