Artificiell intelligens blir mer och mer uppmärksammat. I dagsläget varierar förväntningarna från rena domedagsscenarion till förhoppningar om en teknisk innovation. Detta är vad föreläsarna Ulf Johansson, Annika Engström och Ann Aldén diskuterar vid en föreläsning på Jönköping University. De kommer att belysa AI’s roll i samhället och dess påverkan på vår framtid.

Bild: Pixabay

Den 25 september klockan 12.00-13.00 hålls en föreläsning om AI inne på Högskolebiblioteket på Jönköping University. AI har blivit en stor snackis runt om i världen men det råder delade meningar om den tekniska utvecklingen går i rätt riktning. Artificiell intelligens är datorprogram som lär sig och tar beslut som människor. AI har möjliggjort allt från innovationen av självkörande bilar till röstassistenter och revolutionerande teknik. 

I en intervju med lokala invånare i Jönköping delar två personer sina tankar om AI: 

– Artificiell intelligens är verkligen häftigt! Det hjälper oss med allt från att förutspå vädret till att välja musik, säger Anna Johansson.

– Jag är lite orolig för AI. Det kan göra jobben osäkra och ibland känns det som att maskinerna tar över våra liv, tycker Patrick Pettersson. 

Föreläsarna har titlar som lektorer, doktorer och professorer inom Tekniska högskolan. Det som kommer tas upp under föreläsningen är bland annat deras syn AI och dess påverkan på samhället men även ett antal viktiga etiska frågor som tekniken väcker.  

Föreläsningen ger chans till att delta i en tankeväckande diskussion om AI och dess framtid. 

Evenemanget är gratis och öppet för alla åldrar.

Related Post